Tvarohový dort s ananasem recept


Tvarohový dort s ananasem recept.

Tvarohový dort s ananasem je lahodný dezert, který potěší na jakékoliv oslavě nebo jako sladká tečka po dobrém jídle. Tento recept je jednoduchý a výsledek stojí za to!

- Ingredience

Na těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 100 g másla
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva

Na náplň:
- 500 g tvarohu (měkkého, ve vaničce)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 400 g ananasu (konzervovaného nebo čerstvého, nakrájeného na kousky)
- 3 lžíce želatiny (rozpuštěné v trošce vody podle návodu na obalu)

- Recept

1. Začneme přípravou těsta. V míse smícháme hladkou mouku, cukr, rozpuštěné máslo, vejce a prášek do pečiva. Vytvoříme hladké těsto.
2. Těsto rozprostřeme do kulaté dortové formy (nejlépe s odnímatelným dnem) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut, než těsto lehce zezlátne.
3. Mezitím si připravíme náplň. V míse smícháme tvaroh, smetanu ke šlehání, cukr moučka a vanilkový cukr. Šlehačem vyšleháme do hladkého krému.
4. Ananas nakrájíme na malé kousky a přidáme do tvarohové směsi. Nakonec přilijeme rozpuštěnou želatinu a vše důkladně promícháme.
5. Krém rovnoměrně rozprostřeme na upečené těsto.
6. Dort necháme v chladničce alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout a dobře se propojit.
7. Před podáváním dort ozdobíme podle chuti například čerstvým ovocem nebo šlehačkou.

- Tipy

- Pokud používáte čerstvý ananas, ujistěte se, že je dobře zralý pro nejlepší chuť.
- Pro lehkou a nadýchanou náplň je důležité smetanu dobře vyšlehat.
- Dort můžete ozdobit také ananasem na vrchu pro krásný vizuální efekt.
- Při použití želatiny si pečlivě přečtěte návod na obalu, abyste dosáhli správné konzistence náplně.

Užijte si přípravu i pochutnávání na tomto výjimečném dezertu!