Tvarohovo-višňový závin recept


Tvarohovo-višňový závin recept.
Tvarohovo-višňový závin je lahodný dezert, který kombinuje sladkost višní a jemnost tvarohu. Na jeho přípravu budete potřebovat tvaroh, višně, listové těsto, cukr, vejce, vanilkový cukr a trochu mouky na zahuštění.
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Rozválejte listové těsto na pomoučněné ploše na obdélníkový plát. V míse smíchejte tvaroh s cukrem a vanilkovým cukrem do hladké směsi. Višně pokud jsou čerstvé, omyjte a odstraňte jim pecky, pokud používáte mražené, nechte je trochu rozmrazit a scedíte.
Na připravené těsto rovnoměrně rozetřete tvarohovou směs, posypte višněmi a zvolna zrolujte. Závin potřete rozšlehaným vejcem, což mu dodá krásnou zlatavou barvu po upečení. Pečte v předehřáté troubě zhruba 25 až 30 minut, než závin zezlátne.
Tip: Pro extra lesk můžete před pečením závin potřít ještě směsí rozpuštěného másla s cukrem. Tento dezert je vynikající jak teplý, tak i studený, podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek.