Tvarohovo-smetanový dort s jahodami recept


Tvarohovo-smetanový dort s jahodami recept.

Ingredience:
- 400 g tvarohu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g moučkového cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 200 g piškotů
- 500 g jahod
- 6 listů želatiny

Recept:
1. Nejdříve si připravíme formu na dort, kterou vyložíme pečicím papírem.
2. Jahody omyjeme, očistíme a pokrájíme na menší kousky. Několik nejhezčích jahod si necháme na ozdobu.
3. Želatinu namočíme do studené vody podle návodu na obalu.
4. V míse smícháme tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr. Dobře promícháme.
5. Smetanu vyšleháme do tuhého sněhu a opatrně vmícháme do tvarohové směsi.
6. Vymačkanou želatinu rozpustíme podle návodu na obalu, přilijeme do tvarohové směsi a důkladně promícháme.
7. Na dno formy rozložíme polovinu piškotů, které pokapeme trochou vody nebo ovocného džusu.
8. Na piškoty rozetřeme polovinu tvarohové směsi a poklademe polovinou nakrájených jahod.
9. Tento postup opakujeme ještě jednou - piškoty, tvarohová směs, jahody.
10. Dort necháme v lednici alespoň 4 hodiny nebo lépe přes noc ztuhnout.
11. Před podáváním dort ozdobíme celými jahodami.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete do tvarohové směsi přidat lžíci citronové šťávy nebo kůru.
- Pokud máte raději sladší dezerty, můžete přidat více moučkového cukru. Opačně, pokud preferujete méně sladké, cukr uberte.
- Místo jahod můžete použít i jiné ovoce dle sezóny nebo preferencí.
- Pro zjednodušení můžete použít hotovou želatinu ve studené formě, kterou jen vmícháte do směsi.