Tvarohovo-pudinkové řezy recept


Tvarohovo-pudinkové řezy recept.

Ingredience:
- 500 g tvarohu ve vaničce
- 2 balení vanilkového pudinkového prášku
- 200 g másla
- 1 hrnek cukru
- 1 balení kypřicího prášku do pečiva
- 4 vejce
- 2 hrnky hladké mouky
- 500 ml mléka
- Moučkový cukr pro posypání

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 °C. V míse smíchejte tvaroh, vanilkový pudinkový prášek (suchý), rozpuštěné máslo, cukr, kypřicí prášek do pečiva, vejce, hladkou mouku a mléko.
2. Vše dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
3. Připravené těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané pekáčové formy.
4. Pečte v předehřáté troubě přibližně 35 až 40 minut, nebo dokud vrch nezhnědne a vložená špejle nevyjde čistá.
5. Po upečení nechte koláč vychladnout, následně ho můžete posypat moučkovým cukrem.

Tipy:
- Pro ještě lahodnější chuť můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu nebo pár kapek vanilkového extraktu.
- Pokud máte rádi ovocné varianty, na těsto můžete před pečením rozmístit kousky svého oblíbeného ovoce, například jahody nebo borůvky.
- Ujistěte se, že těsto je dobře promíchané a bez hrudek, pro dosažení hladkého a rovnoměrně upečeného koláče.
- Pokud máte rádi vláčnější texturu, můžete část mléka nahradit smetanou.
- Kolač lze skvěle podávat s šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou pro ještě lepší chuťový zážitek.