Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy recept.
Ingredience:
- 250 g tvarohu v kostce
- 150 g mletých ořechů (např. vlašské ořechy)
- 4 vejce
- 180 g moučkového cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 100 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Vezměte si formu na pečení a vyložte ji pečicím papírem.
2. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky v míse smíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do hladka. Přidejte tvaroh a dobře promíchejte.
3. Do směsi postupně přidávejte mleté ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše důkladně promíchejte.
4. V jiné míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Poté sníh opatrně vmíchejte do tvarohové směsi.
5. Připravenou směs nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 25 – 30 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
6. Po upečení nechte řezy vychladnout, poté je můžete vyjmout z formy a krájet na požadované kousky.
Tipy:
- Pro extra chutné řezy můžete mezi těsto přidat lžíci rumu nebo citronovou kůru pro jemnou citrusovou chuť.
- Před podáváním můžete řezy posypat moučkovým cukrem nebo polevou z hořké čokolády pro dekorativní a chuťový efekt.
- Pokud preferujete méně sladké dezerty, množství moučkového cukru můžete snížit na 150 g.
- Experimentujte s různými typy ořechů podle vaší chuti, každý typ dodá řezům jedinečný charakter.