Tvarohovo-maková bábovka recept


Tvarohovo-maková bábovka recept.

Ingredience na tvarohovo-maková bábovka zahrnují měkký tvaroh, mák, mouku, cukr, vejce, máslo, mléko a prášek do pečiva. Dále budete potřebovat vanilkový cukr, citronovou kůru a špetku soli.

Recept začíná tím, že si předehřejete troubu na 175 stupňů Celsia. Máslo utřete s cukrem do pěny, poté postupně přidávejte vejce a důkladně míchejte. V jiné míse smíchejte měkký tvaroh, mák, mléko, vanilkový cukr a citronovou kůru. Tuto směs pak vmíchejte do máslové směsi. Mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí postupně přisypejte do tvarohovo-makové směsi a míchejte, dokud nebude těsto hladké.

Hotové těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Po upečení nechte bábovku chvilku vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy pro lepší bábovku: Pokud chcete, aby byla bábovka vláčnější, můžete přidat do těsta trochu zakysané smetany nebo jogurtu. Pro výraznější chuť máku můžete mák předem spařit horkým mlékem. Aby byla bábovka krásně nadýchaná, je důležité pečlivě utřít máslo s cukrem a dobře zapracovat vejce.