Tvarohovo-čokoládové kostky recept


Tvarohovo-čokoládové kostky recept.

- Ingredience

Pro těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 150 g másla
- 2 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva

Pro náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 100 g cukru moučka
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 100 g hořké čokolády

- Recept

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidejte na kousky nakrájené máslo a vejce. Zpracujte v hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu mléka.
3. Těsto rozdělte na dvě části. Jednu část rovnoměrně rozprostřete na dno vymazané a moukou vysypané formy.
4. Pro náplň smíchejte v míse měkký tvaroh, cukr moučka, vejce a vanilkový cukr do hladké směsi.
5. Na těsto v formě rozetřete polovinu tvarohové směsi. Na ni nastrouhejte polovinu čokolády.
6. Pokračujte druhou polovinou tvarohové směsi a opět posypte nastrouhanou čokoládou.
7. Zbývající těsto rozdrobte na vrch.
8. Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut, než povrch ztuhne a mírně zezlátne.
9. Nechte vychladnout a poté nakrájejte na kostky.

- Tipy

- Pro extra čokoládovou chuť můžete do tvarohové směsi přidat čokoládové kousky.
- Kostky jsou nejlepší, když jsou plně vychlazené, ideálně po několika hodinách v lednici.
- Pokud máte rádi křupavější povrch, můžete těsto před přidáním náplně upéct samo o sobě asi 10 minut, a poté pokračovat podle receptu.
- K dochucení tvarohové směsi můžete použít i trochu citronové kůry pro svěží chuť.
- Místo hořké čokolády můžete použít i mléčnou čokoládu pro sladší variantu.