Tvarohovo-čokoládová bábovka recept.
Pro přípravu tvarohovo-čokoládové bábovky budete potřebovat následující ingredience:
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 100 g másla nebo rostlinného oleje
- 4 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- moučkový cukr na posypání
Recept na přípravu:
1. Nejprve si předehřejte troubu na 180°C a vymažte a vysypte formu na bábovku.
2. Ve velké míse smíchejte měkký tvaroh, rozpuštěné máslo nebo olej a cukr. Přidejte vejce a dobře promíchejte.
3. V jiné míse smíchejte hladkou mouku, kakao, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
4. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut nebo dokud není bábovka propečená. To zjistíte tak, že do ní zapíchnete špejli a pokud je čistá, bábovka je hotová.
6. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
7. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Tipy pro dokonalou bábovku:
- Pokud chcete, aby byla bábovka ještě čokoládovější, přidejte do těsta hrst čokoládových kousků.
- Pro lehčí verzi můžete použít polohrubou mouku místo hladké.
- Aby byla bábovka vláčnější, můžete do těsta přidat lžíci kysané smetany.
- Vyzkoušejte také přidat do těsta trochu rumu nebo citronové kůry pro zvýraznění chuti.
- Důležité je těsto nemíchat příliš dlouho, aby bábovka zůstala nadýchaná.
- Před podáváním můžete bábovku také polévat čokoládovou polevou nebo ji ozdobit ořechy pro další vrstvu chuti a textury.