Tvarohovo-broskvový koláč recept.
Ingredience:
- 250g hladké mouky
- 125g másla
- 125g cukru
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 500g tvarohu (měkkého)
- 200g smetany k vaření
- 2 vejce
- 100g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 konzerva broskví
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
2. V míse smíchejte hladkou mouku, 125g cukru, 125g másla, 1 vejce a prášek do pečiva. Zpracujte na hladké těsto.
3. Těsto rovnoměrně rozprostřete na dno a okraje formy na koláč.
4. V jiné míse smíchejte tvaroh, smetanu k vaření, 2 vejce, 100g cukru a vanilkový cukr. Dobře promíchejte, aby směs byla hladká.
5. Broskve scedíte a nakrájíte na menší kousky.
6. Na připravené těsto rovnoměrně rozložte tvarohovou směs. Na tvarohovou směs rozložte nakrájené broskve.
7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, nebo dokud povrch koláče nezíská zlatavou barvu.
8. Nechte koláč před podáváním vychladnout.
Tipy:
- Pokud máte rádi křupavější povrch koláče, můžete na tvarohovou směs před přidáním broskví posypat trochou hrubé mouky nebo strouhanky.
- Koláč můžete ozdobit šlehačkou nebo posypat moučkovým cukrem pro lepší vizuální efekt.
- Pro veganskou verzi použijte rostlinný tvaroh, rostlinnou smetanu a nahraďte vejce vhodným náhradním produktem.
- Chcete-li koláč ještě více obohatit, můžete do tvarohové směsi přidat citronovou kůru nebo kapku amaretta pro jemnou mandlovou chuť.