Tvarohové řezy s mákem recept


Tvarohové řezy s mákem recept
Ingredience na tvarohové řezy s mákem zahrnují těsto, náplň z tvarohu a máku a polevu.
Pro těsto potřebujete mouku, máslo, cukr, vejce a trochu kypřicího prášku. Pro mákovou náplň je potřeba mletý mák, mléko, cukr a vanilkový cukr. Tvarohová náplň se skládá z tvarohu, cukru, vejce a vanilkového cukru. Na polevu můžete použít moučkový cukr smíchaný s citronovou šťávou.
Začněte přípravou těsta tak, že smícháte změklé máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce a nakonec postupně přidávejte mouku smíchanou s kypřicího práškem. Těsto vyválejte a vložte do formy.
Pro mákovou náplň povařte mletý mák s mlékem a cukrem, dokud směs nezhoustne. Pro tvarohovou náplň smíchejte tvaroh s cukrem, vejcem a vanilkovým cukrem.
Na připravené těsto nejdříve rozetřete mákovou směs, na ni navrstvěte tvarohovou náplň. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut, než řezy zezlátnou.
Po upečení nechte řezy vychladnout, poté připravte polevu smícháním moučkového cukru s citronovou šťávou a polejte řezy.
Tip: Pro extra chutné řezy přidejte do mákové náplně trochu citronové kůry a do tvarohové náplně nakapejte pár kapek rumu.