Tvarohové kobližky recept


Tvarohové kobližky recept.

- Tvarohové kobližky

-# Ingredience
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 2-3 lžíce cukru (podle chuti)
- 1 vanilkový cukr
- Špetka soli
- 150-200 g hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody (nebo prášku do pečiva)
- Rostlinný olej na smažení
- Moučkový cukr na posypání

-# Recept
1. V míse smíchejte tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr a špetku soli do hladké směsi.
2. Přidejte hladkou mouku smíchanou s jedlou sodou (nebo práškem do pečiva) a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Pokud se těsto lepí, přidejte trochu mouky.
3. Z těsta vytvarujte malé kuličky nebo kobližky. Pokud tvarujete kobližky, udělejte do středu každého těsta díru.
4. V hluboké pánvi nebo hrnci rozpalte dostatek rostlinného oleje pro smažení. Olej by měl být dostatečně horký, ale ne kouřící.
5. Smažte kobližky po několika kusech, dokud nejsou ze všech stran zlatavé. Obracejte je během smažení, aby se rovnoměrně propekly.
6. Hotové kobližky vyndejte a nechte okapat přebytečný olej na papírových ručnících.
7. Teplé kobližky obalte v moučkovém cukru.

-# Tipy
- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat citronovou kůru nebo kousky čokolády.
- Aby se kobližky nepřisály k dně při smažení, nepokládejte je přímo do horkého oleje. Nechte je sklouznout z okraje pánve.
- Při smažení kobližků dávejte pozor, aby olej nebyl příliš horký, jinak se kobližky spálí zvenčí a uvnitř zůstanou syrové.
- Kobližky jsou nejlepší teplé, ale jsou chutné i studené.
- Pokud máte rádi ovocné chutě, můžete kobližky podávat s ovocnou marmeládou nebo čerstvým ovocem.