Tvarohové knedlíky s meruňkami recept.
- Ingredience:
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 200 g hrubé mouky
- 100 g jemné semoliny
- Špetka soli
- 8-12 zralých meruněk
- Cukr (k podávání)
- Máslo (k podávání)
- Mletá skořice (volitelné, k podávání)
- Recept:
1. V míse smíchejte měkký tvaroh, vejce, hrubou mouku, semolinu a špetku soli, dokud nevznikne jednotné těsto. Těsto by mělo být pevné, ale stále formovatelné. Pokud je těsto příliš měkké, přidejte trochu mouky.
2. Meruňky umyjte, osušte a odstraňte pecky. Každou meruňku můžete nahradit kouskem cukru nebo ji nechat pouze s její přirozenou sladkostí.
3. Na pomoučněnou pracovní plochu vykrajujte z těsta kousky a vytvarujte z nich placky. Do středu každé placky vložte meruňku a těsto pečlivě zabalte tak, aby meruňka byla úplně obalená. Formujte kuličky nebo oválné knedlíky.
4. V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody. Do vřící vody opatrně vkládejte knedlíky. Vařte je asi 10-15 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch a nejsou dobře uvařené.
5. Hotové knedlíky vyjměte šumákem a nechte okapat.
6. Podávejte teplé, pokapané rozpuštěným máslem a posypané cukrem. Přidat můžete i trochu mleté skořice pro dodání dalšího aroma.
- Tipy:
- Místo cukru můžete meruňky obalit v cukru smíchaném s mletou skořicí pro extra chuť.
- Pokud máte rádi křupavou texturu, můžete hotové knedlíky ještě na chvíli opéct na pánvi s trochou másla.
- Zkuste podávat s tvarohem, smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou pro ještě bohatší gastronomický zážitek.
- Pokud meruňky nejsou k dispozici, můžete použít jiné ovoce, například jahody, broskve nebo švestky.