Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem recept
Ingredience:
250 g polohrubé mouky
250 g tvarohu
1 vejce
špetka soli
1 lžíce cukru
ovoce dle výběru (jahody, borůvky, meruňky atd.)
máslo a cukr na posypání
Recept:
Ve velké míse smíchejte tvaroh, mouku, vejce, cukr a špetku soli. Vypracujte hladké těsto.
Těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na plát tlustý asi 1 cm.
Ovoce omyjte a pokud je potřeba, nakrájejte na menší kousky.
Z těsta vykrajujte kruhy, do středu každého kruhu vložte kousek ovoce.
Okraje těsta pevně sevřete tak, aby ovoce bylo úplně zakryté, a vytvarujte knedlíky.
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a lehce ji osolte.
Do vřící vody opatrně vkládejte knedlíky a vařte asi 8 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch.
Hotové knedlíky vyjměte pomocí děrované naběračky a nechte okapat.
Rozpusťte máslo na pánvi a knedlíky v něm zlehka opečte.
Podávejte posypané cukrem.
Tipy:
Pokud preferujete sladší verzi, můžete do těsta přidat více cukru nebo do něj zamíchat vanilkový cukr.
Můžete také knedlíky podávat s vanilkovou omáčkou nebo šlehačkou pro bohatší chuťový zážitek.
V případě použití kyselého ovoce jako jsou rybíz nebo třešně, můžete do těsta nebo přímo na ovoce přidat trošku cukru, aby knedlíky nebyly příliš kyselé.
Nezapomeňte knedlíky dostatečně zapečetit, aby během vaření nevytekla šťáva z ovoce.