Tvarohové knedlíčky s ovocem recept


Tvarohové knedlíčky s ovocem recept.

Ingredience na tvarohové knedlíčky s ovocem:

Tvaroh 250 gramů
Polohrubá mouka 150 gramů
Krupice 50 gramů
Vejce 1 kus
Cukr krupice 2 lžíce
Sůl špetka
Ovoce (jahody, borůvky, meruňky nebo jiné) 300 gramů
Máslo 50 gramů
Strouhanka 50 gramů
Mletá skořice podle chuti
Cukr moučka na posypání

Recept na tvarohové knedlíčky s ovocem:

Nejprve si připravte tvaroh, který smíchejte s vejcem, polohrubou moukou, krupicí, cukrem a špetkou soli. Vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, můžete přidat trochu mouky, ale pozor, aby knedlíčky nebyly příliš tvrdé.

Z těsta pak odebírejte kousky a plácajte je do dlaní. Do středu každého placku vložte kousek ovoce. Pečlivě zabalte ovoce do těsta tak, aby bylo celé obaleno a těsto nepraskalo.

V hrnci přiveďte k varu vodu se špetkou soli. Vkládejte knedlíčky do vroucí vody a vařte je asi 5-7 minut, než vyplavou na povrch. Mezitím na pánvi rozpusťte máslo a přidejte strouhanku. Opečte ji dozlatova.

Uvařené knedlíčky vyjměte šumákem a obalte je ve směsi másla a strouhanky. Před podáváním posypte moučkovým cukrem a mletou skořicí podle chuti.

Tipy pro dokonalé tvarohové knedlíčky s ovocem:

Ujistěte se, že těsto je dostatečně tuhé, aby udrželo ovoce uvnitř během vaření.
Použijte čerstvé ovoce, které není příliš měkké nebo vodnaté, aby se během vaření nerozpadlo.
Pokud máte rádi sladší knedlíčky, můžete do těsta přidat více cukru nebo obalit hotové knedlíčky v míse s cukrem a skořicí.
Knedlíčky podávejte teplé, ideálně hned po uvaření, kdy jsou nejlepší.