Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem recept


Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem recept.

Ingredience:

- 500 g tvarohu (v kostce nebo ve vaničce, měkký)
- 4 vejce
- 150 g cukru (plus extra na bazalkový cukr)
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml oleje (ideálně slunečnicový nebo jiný neutrální)
- 1 citron (kůra)
- čerstvá bazalka
- máslo na vymazání formiček

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formičky na bábovičky máslem.
2. Ve velké míse smíchejte tvaroh, vejce a cukr. Dobře promíchejte, dokud směs nebude hladká.
3. Přidejte kůru z jednoho citronu a opět promíchejte.
4. Pomalu přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte olej a zajistěte, aby bylo těsto rovnoměrné.
5. Naplňte připravené formičky těstem a pečte v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut, nebo dokud bábovičky nejsou pečené a zlatavé.
6. Mezitím připravte bazalkový cukr. Bazalku nasekejte co nejjemněji a smíchejte s cukrem (poměr podle chuti, ale dobrý start je 2 lžíce cukru na 1 lžíci nasekané bazalky).
7. Hotové bábovičky nechte chvíli vychladit, poté je vyklopte z formiček a navrch posypte bazalkovým cukrem.

Tipy:

- Pro extra vlhké bábovičky použijte plnotučný tvaroh.
- Citronovou kůru můžete nahradit vanilkovým extraktem pro jiný druh aromatu.
- Bábovičky jsou vynikající servírované s kopečkem šlehačky nebo s jogurtem pro lehčí variantu.
- Pokud máte raději intenzivnější chuť bazalky, přidejte nasekanou bazalku přímo do těsta báboviček.
- Bazalkový cukr je výborný také na ovocných salátech nebo pro zdobení jiných dezertů.