Tvarohová kakaová bábovka recept


Tvarohová kakaová bábovka recept.

Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 200 g tvarohu (měkký)
- 200 g cukru
- 100 ml oleje
- 4 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva a kakaem.
2. V další míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh a olej a důkladně promíchejte.
3. K směsi s vejci postupně přidávejte moučnou směs a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou. Těsto nalijte do formy a rozprostřete rovnoměrně.
5. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Bábovku otestujte špejlí, pokud vyjde suchá, je hotová.
6. Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Pro extra vláčnost můžete do těsta přidat lžíci zakysané smetany.
- Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů pro křupavou texturu.
- Pro zvýraznění čokoládové chuti můžete do těsta přidat kousky čokolády.
- Aby byla bábovka ještě lahodnější, můžete ji po vychladnutí polévat čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem.