Tvarohová buchta tříbarevná recept.
Ingredience:
Těsto:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 400 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
Tvarohová vrstva:
- 500 g tvarohu ve vaničce (měkkého)
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
Barvení těsta:
- Kakao
- Červené potravinářské barvivo
Recept:
1. Předehřejte si troubu na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
2. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, dokud směs nezhoustne a nezbělá.
3. Postupně přilévejte olej a mléko, stále míchejte.
4. V jiné míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a pak ji postupně za stálého míchání přidávejte do tekuté směsi, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Rozdělte těsto na tři části. Jednu část nechte bílou, do druhé vmíchejte kakao a do třetí přidejte červené potravinářské barvivo.
6. Tvarohovou vrstvu připravíte smícháním tvarohu, vajec, cukru a vanilkového cukru dohladka.
7. Na připravený plech nalijte nejprve bílou vrstvu těsta, na ni rozetřete polovinu tvarohové směsi. Pak přidejte čokoládovou vrstvu těsta a zbytek tvarohové směsi. Nakonec přidejte vrstvu červeně obarveného těsta.
8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 40 minut nebo dokud není buchta upečená (zkuste špejlí).
9. Nechte buchtu před podáváním vychladnout.
Tipy:
- Pro intenzivnější barvy můžete použít více kakaa nebo barviva.
- Před podáváním můžete buchtu posypat moučkovým cukrem nebo politá čokoládovou polevou pro dekorativní efekt.
- Místo červeného barviva můžete použít jinou barvu podle vlastního výběru nebo přírodní barviva jako je šťáva z červené řepy pro červenou barvu.
- Pokud chcete buchtu učinit vláčnější, přidejte do tvarohové vrstvy lžíci zakysané smetany.