Tvarohová buchta se sušeným ovocem recept


Tvarohová buchta se sušeným ovocem recept.

Tvarohová buchta se sušeným ovocem je lahodný dezert, který potěší na jakékoli oslavě nebo jen tak k odpolední kávě. Příprava není složitá a výsledek stojí za to.

**Ingredience:**

- 250 g měkkého tvarohu
- 200 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 200 g sušeného ovoce (rozinky, sušené švestky, sušené meruňky apod.)
- moučkový cukr na posypání

**Recept:**

1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Sušené ovoce nakrájejte na menší kousky. Pokud používáte rozinky, můžete je předem namočit do rumu nebo horké vody pro zvýraznění chuti.
3. Ve velké míse smíchejte měkký tvaroh, cukr (moučkový i vanilkový) a vejce. Dobře promíchejte do hladka.
4. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, střídavě s olejem a mlékem, až vznikne hladké těsto.
5. Nakonec do těsta vmíchejte nakrájené sušené ovoce.
6. Připravte si formu na pečení (nejlépe vymazanou a vysypanou moukou nebo vyloženou pečicím papírem) a těsto do ní vylijte.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 45-60 minut, nebo dokud není buchta pevná a zlatavá. Použijte špejli nebo tenký nůž k ověření, zda je buchta uvnitř upečená.
8. Po upečení nechte buchtu chvíli vychladnout, poté ji vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem.

**Tipy:**

- Před přidáním sušeného ovoce do těsta ho můžete obalit v mouce, aby se rovnoměrně rozložilo v těstě a nesedlo na dno.
- Pokud máte rádi kořeněné dezerty, přidejte do těsta špetku skořice nebo kardamomu pro zvýraznění chuti.
- Pro extra vlhkost a chutnost buchty můžete přidat do těsta lžíci zakysané smetany.
- Tvarohová buchta se sušeným ovocem je výborná sama o sobě, ale můžete ji podávat i s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě lepší zážitek.