Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem recept


Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem recept.

**Ingredience:**
- 400 g měkkého tvarohu
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 100 g rozpuštěného másla
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 100 g tmavé čokolády
- 100 g kandovaného ovoce
- špetka soli
- moučkový cukr na posypání

**Recept:**
1. Nejprve si předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na pečení, kterou vymažete máslem a vysypete moukou.
2. Oddělte žloutky od bílků. Bílky dejte do čisté mísy a žloutky do jiné. Žloutky smíchejte s cukrem, dokud nejsou světlé a nadýchané.
3. Do směsi žloutků přidejte měkký tvaroh, rozpuštěné máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetku soli. Vše důkladně promíchejte.
4. Čokoládu rozlámejte na malé kousky a společně s kandovaným ovocem vmíchejte do těsta.
5. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do těsta, abyste zachovali vzdušnost.
6. Hotové těsto vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, nebo dokud není vrch buchty zlatavý a testovací špejle vyjde čistá.
7. Po upečení nechte buchtu vychladnout v formě, poté ji vyklopte a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

**Tipy:**
- Přidávání čokolády a kandovaného ovoce můžete variabilně upravit podle svého gusta. Můžete použít různé druhy čokolády nebo ovoce.
- Pro zajímavější chuť můžete do těsta přidat i vanilkový extrakt nebo citronovou kůru.
- Pokud máte rádi vláčnější texturu tvarohové buchty, můžete přidat trochu mléka do těsta.
- Pro krásný lesk na povrchu buchty můžete před pečením těsto potřít rozšlehaným vejcem.