Tvarohová buchta recept


Tvarohová buchta recept.

**Ingredience:**

- 500 g hladké mouky
- 250 g másla nebo margarínu
- 250 g cukru krupice
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 500 g tvarohu (měkký, ve vaničce)
- Citronová kůra (z jednoho citronu)

**Recept:**

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva.
3. V jiné míse utřete máslo s cukrem krupice do pěny. Postupně přidávejte vejce, vanilkový cukr a citronovou kůru. Dobře promíchejte.
4. Do směsi s máslem postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Polovinu těsta rozetřete na dno vymazané a moukou vysypané formy na pečení.
6. Na těsto rovnoměrně rozetřete tvaroh.
7. Zbylou polovinu těsta rozetřete na vrstvu tvarohu.
8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, dokud povrch nezezlátne.
9. Po upečení nechte buchtu vychladnout, než ji podáváte.

**Tipy:**

- Pro extra křupavou kůrku můžete před pečením posypat vrchní vrstvu těsta trochou cukru krupice.
- Pro výraznější citronovou chuť můžete přidat do těsta i několik kapek citronové šťávy.
- Pokud máte rádi ořechy, můžete do tvarohové vrstvy přidat nasekané vlašské ořechy nebo mandle pro extra texturu a chuť.
- Pro lehkou variantu můžete použít polotučný tvaroh a místo másla použít rostlinný olej.
- Buchtu můžete podávat s čerstvým ovocem nebo ovocnou omáčkou pro osvěžující dotek.