Tvarohová bábovka s ovocem recept


Tvarohová bábovka s ovocem recept.

Ingredience:

- 250 g hladké mouky
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 200 g másla
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- citronová kůra z jednoho citronu
- 200 g směsi mraženého nebo čerstvého ovoce (jako jsou borůvky, maliny, jahody apod.)

Recept:

1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia. Vymažte a vysypte bábovkovou formu moukou.
2. Ve velké míse smíchejte změklé máslo s cukrem do hladka. Postupně přidávejte vejce a dále šlehejte.
3. Do směsi přidejte tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru. Dobře promíchejte.
4. V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Suchou směs postupně za stálého míchání přidávejte do tvarohové směsi.
5. Nakonec opatrně vmíchejte ovoce. Pokud používáte mražené ovoce, nemusíte ho předem rozmrazovat.
6. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 60 minut, nebo dokud není bábovka upečená (ověřte pomocí špejle, která by měla vyjít čistá).
7. Nechte bábovku po upečení chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:

- Pokud máte rádi oríšky, můžete do těsta přidat i hrst nasekaných ořechů pro extra křupavost.
- Bábovku můžete po upečení pocukrovat moučkovým cukrem nebo polévat čokoládovou polevou pro bohatší chuť.
- Pro zvýraznění chuti můžete do těsta přidat i lžičku rumu nebo mandlového extraktu.
- Aby bylo ovoce v bábovce rovnoměrně rozložené a nesestoupilo na dno, můžete kusy ovoce obalit v malém množství mouky před jejich vmícháním do těsta.