Tvarohová bábovka s nutellou recept.
Tvarohová bábovka s nutellou je lahodný dezert, který zpříjemní jakékoliv odpoledne nebo slavnostní příležitost. Spojuje v sobě jemnost tvarohu a bohatou chuť oblíbené čokoládovo-oříškové Nutelly. Podívejme se podrobněji na její přípravu.
**Ingredience**
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 g Nutelly nebo jiného čokoládovo-oříškového krému
- 250 g másla
- 250 g cukru
- 4 vejce
- 350 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
**Recept**
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou, aby se bábovka po upečení snadno vyklopila.
2. V míse vyšlehejte měkké máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce, přičemž každé důkladně zašlehejte, než přidáte další.
3. Do směsi vmíchejte tvaroh, vanilkový cukr a špetku soli.
4. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Polovinu těsta nalijte do připravené formy. Na těsto rovnoměrně rozetřete Nutellu. Pokud je Nutella příliš hustá, můžete ji mírně zahřát, aby byla mazlavější. Poté přidejte zbytek těsta a lehce prošlehejte například vidličkou, abyste vytvořili mramorový efekt.
6. Pečte v předehřáté troubě zhruba 50-60 minut. Přesný čas závisí na vaší troubě, proto doporučuji zkontrolovat bábovku špejlí nebo zubním kouskem, zda je uvnitř propečená.
7. Po upečení nechte bábovku chvíli odpočinout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
**Tipy**
- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat citronovou kůru nebo kapku rumu.
- Pokud chcete, aby byla Nutella v bábovce více rozložená, můžete polovinu těsta a Nutellu vrstvit vícekrát, střídavě.
- Kromě Nutelly můžete experimentovat i s jinými náplněmi, například s jiným druhem oříškového krému, marmeládou nebo čokoládovými kousky.
- Aby byla bábovka po upečení vláčná, nepečte ji příliš dlouho. Vždy je lepší ji z trouby vyndat o něco dříve, než riskovat, že bude suchá.
Tato tvarohová bábovka s Nutellou je ideální pro sladké mlsání při různých příležitostech nebo jen tak k odpolední kávě. Dobrou chuť!