Tvarohová bábovka s kandovaným pomerančem recept


Tvarohová bábovka s kandovaným pomerančem recept
Ingredience pro tvarohovou bábovku s kandovaným pomerančem zahrnují měkký tvaroh, mouku, cukr, vejce, olej nebo rozpuštěné máslo, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kandovaný pomeranč a podle chuti můžete přidat i trochu rumu nebo citronovou kůru pro zvýraznění chuti.

Recept na přípravu tvarohové bábovky s kandovaným pomerančem začíná tím, že si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. V míse smícháme měkký tvaroh, cukr a vanilkový cukr. Přidáme vejce a důkladně vše promícháme. Do směsi vmícháme olej nebo rozpuštěné máslo a znovu promícháme. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. V závěru vmícháme kandovaný pomeranč a podle chuti můžeme přidat rum nebo citronovou kůru.

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 - 50 minut. Hotovost testujeme špejlí, kterou zapíchneme do středu bábovky, a pokud vyjde suchá, bábovka je hotová.

Tipy pro lepší tvarohovou bábovku s kandovaným pomerančem: Ujistěte se, že všechny ingredience mají pokojovou teplotu před jejich smícháním, což pomáhá k lepšímu spojení. Kandovaný pomeranč můžete lehce obalit v mouce, aby se neslehl na dno formy během pečení. Pro extra jemnost tvaroh před použitím propasírujte. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, aby lépe držela tvar při vyklopení.