Tvarohová bábovka recept.
Ingredience:
- 250g tvarohu
- 200g moučkového cukru
- 4 vejce
- 250g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100ml mléka
- 100ml oleje
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra z 1 citronu
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C. Bábovkovou formu vymažte olejem a vysypte moukou.
2. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh, mléko, olej, vanilkový cukr a citronovou kůru. Dobře promíchejte.
3. Do směsi postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte, dokud není směs hladká.
4. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu a opatrně vmíchejte do těsta.
5. Těsto vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Upečenost ověřte špejlí.
6. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, a poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat hrozinky nebo kousky čokolády.
- Aby byla bábovka vláčnější, můžete použít polohrubou mouku namísto hladké.
- Pro rychlou a jednoduchou glazuru smíchejte moučkový cukr s několika kapkami citronové šťávy a vodou a polejte ji po vychladlé bábovce.
- Ujistěte se, že všechny ingredience mají pokojovou teplotu před začátkem přípravy, aby se těsto lépe spojilo.