Tvarohová bábovka recept.
Tvarohová bábovka je klasický a oblíbený dezert, který si zamilujete pro jeho vláčnost a jednoduchost přípravy. Zde je návod, jak na ni.
Ingredience:
- 250 g tvarohu v kostce
- 200 g měkkého másla nebo margarínu
- 1 hrnek cukru
- 4 vejce
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra z jednoho citronu (nemusí být)
- špetka soli
Recept:
1. V míse smíchejte měkké máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a důkladně promíchávejte.
2. Tvaroh rozdrobte na menší kousky a přidejte k máslu s cukrem a vejci. Dobře promíchejte.
3. Do směsi přidejte mouku promíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, citronovou kůru a špetku soli. Vše důkladně promícháte, aby vzniklo hladké těsto.
4. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
5. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia přibližně 45 minut. Pečení vždy ověřte špejlí nebo nožem – vložte do středu bábovky a pokud je čistá, bábovka je upečená.
6. Nechte bábovku chvilku vychladnout ve formě, pak ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pro extra vláčnost přidejte do těsta lžíci zakysané smetany.
- Můžete do těsta přidat také rozinky nebo kousky čokolády pro zpestření chuti.
- Pokud máte rádi citron, přidejte do těsta i šťávu z citronu pro intenzivnější chuť.
- Hotovou bábovku můžete pocukrovat moučkovým cukrem nebo polévat čokoládovou polevou.
- Aby se bábovka nepřipálila, můžete dno trouby pokrýt alobalem.
S těmito tipy a receptem snadno připravíte skvělou tvarohovou bábovku, která se stane ozdobou každého stolu.