Tvarohová bábovka recept


Tvarohová bábovka recept.

Ingredience:
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 g cukru moučka
- 4 vejce
- 250 ml oleje
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra z jednoho citronu
- trocha soli

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Ve velké míse smíchejte tvaroh s cukrem moučka do hladka.
3. Postupně přidávejte vejce a důkladně je vmíchejte do směsi.
4. Přilijte olej a opět důkladně promíchejte.
5. V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečivo, vanilkový cukr, citronovou kůru a trochu soli.
6. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi, neustále míchajte, dokud nevznikne hladké těsto.
7. Těsto nalijte do vymaštěné a moukou vysypané formy na bábovku.
8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut nebo dokud není bábovka propečená (ověřte pomocí špejle, která by měla vyjít čistá).
9. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, pak ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Přidání citronové kůry dodá bábovce svěží chuť, můžete experimentovat i s pomerančovou kůrou pro jiný nádech.
- Pro bohatší chuť můžete do těsta přidat hrst rozinek nebo čokoládových kousků.
- Pokud máte rádi vlhčí bábovku, můžete po upečení bábovku potřít citronovým polevem nebo lehkým cukrovým sirupem.
- Aby se bábovka nepřipálila a byla rovnoměrně propečená, doporučuje se použít formu s dírou uprostřed.
- Pokud chcete, aby byla bábovka na vrcholu krásně zlatá, můžete ji během posledních 10 minut pečení pokrýt alobalem.