Tvarohová bábovka bez lepku recept


Tvarohová bábovka bez lepku recept.

Ingredience:
- 250 g měkkého tvarohu
- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 100 ml rostlinného oleje
- 250 g bezlepkové mouky (např. směs pro pečení)
- 1 balíček prášku do pečiva (zkontrolujte, že je bez lepku)
- 1 vanilkový cukr
- Kůra z 1 nechemicky ošetřeného citronu
- Moučkový cukr na posypání

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou.
2. Ve velké míse smíchejte měkký tvaroh, vejce a moučkový cukr. Použijte mixér nebo šlehač a míchejte, dokud nevznikne hladká směs.
3. Pomalu přilévejte olej, zatímco stále mícháte.
4. V jiné misce smíchejte bezlepkovou mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Tuto směs postupně přidávejte do tvarohové směsi a důkladně promíchejte, aby nevznikaly hrudky.
5. Na závěr přimíchejte citronovou kůru.
6. Těsto rovnoměrně rozprostřete do připravené formy.
7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 50 minut, nebo dokud špejle nevyjde čistá.
8. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout, poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
9. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Tipy:
- Pokud máte rádi ovoce, můžete do těsta přidat kousky čerstvého nebo sušeného ovoce.
- Pro ještě bohatší chuť můžete do směsi přidat trochu rumu nebo aroma podle vaší chuti.
- Pokud chcete získat vláčnější bábovku, můžete část mouky nahradit mletými ořechy.
- Aby byla bábovka hezky nadýchaná, důkladně vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, než přidáte ostatní ingredience.
- Před podáváním nechejte bábovku dostatečně vychladnout. Bude se tak lépe krájet a nebude se drobit.