Tuňákový salát s těstovinami recept


Tuňákový salát s těstovinami recept.

- Ingredience
- 250g těstovin (např. fusilli nebo penne)
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 malá červená cibule
- 150g cherry rajčátek
- 1 malá červená nebo žlutá paprika
- 50g černých oliv bez pecky
- 2 lžíce kapar
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

- Recept
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu do al dente, poté je sceďte a nechte vychladnout.
2. Zatímco těstoviny vychládají, připravte si zbytek ingrediencí. Tuňáka sceďte z oleje či vody. Červenou cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka, cherry rajčátka na půlky, papriku na malé kousky a olivy pokud je třeba, také nakrájejte.
3. V kuchyňské misce smíchejte uvařené těstoviny s tuňákem, nakrájenou zeleninou a kapary.
4. V malé misce si připravte dresink promícháním olivového oleje, bílého vinného octa, soli a pepře.
5. Dresink rovnoměrně rozprostřete nad salát a vše pečlivě promíchejte.
6. Salát můžete podávat ihned nebo jej uložit do lednice, aby si chutě lépe spojily.

- Tipy
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte do salátu trochu nasekaného čerstvého chilli nebo lžičku chilli vloček.
- Pro zpestření můžete přidat i několik lžic kukuřice nebo nasekané čerstvé bylinky, jako je petrželka nebo bazalka.
- Místo bílého vinného octa můžete zkusit také červený vinný ocet nebo citronovou šťávu pro jiný druh kyselosti.
- Aby byl salát ještě vydatnější, přidejte pár kostek sýra feta nebo kousky vařeného vejce.
- Salát je ideální jako lehký oběd nebo jako příloha k grilovanému masu.