Tuňákové těstoviny recept.
Pro přípravu tuňákových těstovin budete potřebovat následující ingredience:
- 400 g těstovin (např. špagety nebo penne)
- 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 malou cibuli
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčat v plechovce nebo čerstvých rajčat
- 1 hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- olivový olej
- parmazán na posypání
Recept:
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu do al dente. Po uvaření je scedíte, ale zachovejte asi šálek vody, ve které se vařily.
2. Mezitím si na středně velké pánvi na troše olivového oleje osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidejte prolisované stroužky česneku a restujte ještě asi minutu.
3. Přidejte tuňáka (bez šťávy) a rozdrťte jej vidličkou. Promíchejte a nechte chvíli na pánvi, aby tuňák nabral aroma z cibule a česneku.
4. Přidejte rajčata, buď celá a rozmačkaná vidličkou, nebo pokud používáte rajčata v plechovce, tak je přidejte přímo. Osolte, opepřete a přidejte bazalku. Nechte směs cca 10 minut pomalu bublat, aby se chutě spojily.
5. K omáčce přidejte uvařené těstoviny. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody, ve které se vařily těstoviny, aby se dosáhlo požadované konzistence.
6. Podávejte ihned, posypané parmazánem a s několika lístky čerstvé bazalky.
Tipy:
- Pro ještě bohatší chuť omáčky můžete přidat kapku bílého vína do směsi tuňáka, cibule a česneku.
- Pokud máte rádi pikantnější, můžete přidat špetku chilli vloček do omáčky.
- Tuňákové těstoviny mohou být také vylepšeny přidáním kapary nebo oliv.
- Pro vegetariánskou verzi tuňáka můžete vynechat a přidat více zeleniny, například cukety nebo špenát.
Tento jednoduchý a rychlý recept na tuňákové těstoviny je skvělou volbou pro každodenní večeři, která zasytí a zahřeje.