Tuňáková pomazánka recept


Tuňáková pomazánka recept.

Tuňáková pomazánka je oblíbená a snadno připravitelná pochoutka, která vynikne jak na chlebu, tak i jako dip k zelenině. Zde je jednoduchý recept, jak si ji můžete sami připravit.

Ingredience:

Tuňák v konzervě
Máslo nebo tavený sýr
Cibule
Citronová šťáva
Sůl a pepř
Majonéza
Česnek
Postup:

Nejprve si připravte všechny ingredience. Tuňáka sceďte z oleje nebo vody a rozmačkejte vidličkou na menší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi jemno. Česnek oloupejte a rovněž jemně nakrájejte nebo využijte lis na česnek. V misce smíchejte rozmačkaného tuňáka s máslem nebo s taveným sýrem. Přidejte majonézu podle chuti a promíchejte, dokud nevznikne hladká směs. Do pomazánky vmíchejte nakrájenou cibuli a česnek, nakapejte trochu citronové šťávy a dochuťte solí a pepřem. Vše dobře promíchejte a tuňákovou pomazánku nechte alespoň hodinu odležet v lednici, aby se spojily všechny chutě.

Tipy:
Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte do pomazánky trochu nakrájených jalapeños nebo kapku ostré chilli omáčky. Pro svěží nádech můžete přidat nasekané bylinky, jako je petržel nebo kopr. Tuňákovou pomazánku můžete podávat jako nátěr na jednohubky, toastový chléb nebo jako dip k čerstvé zelenině jako jsou papriky, mrkev nebo okurky.