Tuňáková pomazánka bez majonézy recept


Tuňáková pomazánka bez majonézy recept.

Ingredience:
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 g bílého jogurtu (nejlépe řeckého typu)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá petržel nebo pažitka pro ozdobu

Recept:
1. Tuňáka otevřete, sceďte a rozdrobte na menší kousky.
2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
3. V míse smíchejte rozdrobeného tuňáka, nasekanou cibuli a česnek.
4. Přidejte bílý jogurt, olivový olej a citronovou šťávu.
5. Důkladně promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
6. Pomazánku nechte chvíli odpočinout v chladničce, aby se chutě hezky propojily.
7. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželí nebo pažitkou.

Tipy:
- Pro pikantnější variantu můžete přidat trochu chilli papričky nebo kapku tabasca.
- Tuňákovou pomazánku můžete podávat na celozrnném pečivu nebo jako dip k zeleninovým tyčinkám.
- Pokud máte raději krémovější konzistenci, můžete přidat více jogurtu.
- Pro další chuťovou variaci zkuste přidat kapary nebo nakládané okurky nasekané na malé kousky.