Tříbarevná buchta z remosky recept.
Tříbarevná buchta z remosky je sladká pochoutka, která potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky. Připravuje se z tří vrstev těsta různých barev, což vytváří atraktivní vzhled.
Ingredience, které budete potřebovat, zahrnují:
mouka pšeničná hladká 250 gramů
cukr krupice 200 gramů
olej rostlinný 100 ml
mléko 125 ml
vejce 3 ks
prášek do pečiva 2 lžičky
kakao 2 lžíce
červené potravinářské barvivo
vanilkový extrakt 1 lžička
Recept:
Začněte tím, že ve velké míse smícháte mouku a prášek do pečiva. Ve druhé míse důkladně šlehejte vejce s cukrem až do světlé a nadýchané směsi. Postupně přilévejte olej a mléko a nepřestávejte šlehat. Tuto mokrou směs pomalu zapracujte do suchých ingrediencí, aby vzniklo hladké těsto.
Rozdělte těsto na tři rovné části. Do jedné přidejte kakao a dobře promíchejte. Do druhé části přidejte červené barvivo a do poslední části přimíchejte vanilkový extrakt.
Remosku vyložte pečicím papírem nebo ji vymažte tukem a posypte moukou. Následně do ní vlijte nejprve čokoládové těsto, poté červené a na závěr vanilkové. Každou vrstvu lehce urovnejte.
Pečte v remosce při středním nastavení tepla po dobu přibližně 35 minut nebo do doby, než je buchta upečená. Otestujte špejlí, jestli je buchta hotová.
Po upečení nechte buchtu chvíli vychladnout, než ji vyklopíte.
Tipy:
Pokud nevlastníte remosku, můžete buchtu péct i v běžné troubě při teplotě 180 stupňů Celsia po dobu asi 35 minut.
Pro intensivnější barvu a chuť můžete do čokoládového těsta přidat trochu instantní kávy.