Trhací bochník se sýrem recept


Trhací bochník se sýrem recept.

Trhací bochník se sýrem je oblíbenou pochoutkou, která se hodí na večírek nebo jako pohostinný snack k filmu. Příprava je relativně jednoduchá a výsledek stojí za to.

Ingredience:
mouka pšeničná 500 g
sušené droždí 7 g
cukr krupice 1 lžíce
sůl 1 lžička
voda teplá 300 ml
olivový olej 2 lžíce
česnek 3 stroužky
máslo 50 g
nasekané bylinky (pažitka, petržel) 3 lžíce
strouhaný sýr (cheddar nebo gouda) 200 g

Recept:
Začněte tím, že ve velké míse smícháte mouku, sušené droždí, cukr a sůl. Přidejte teplou vodu a olivový olej. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Poté těsto vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a hněťte asi 10 minut, než bude pružné. Těsto dejte zpět do mísy, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout hodinu až do zdvojnásobení objemu.
Mezitím si připravte náplň. Česnek rozdrtíte a smícháte s rozpuštěným máslem a bylinkami. Když je těsto vykynuté, rozdělte ho na menší kousky. Každý kousek těsta pomažte česnekovým máslem, posypte sýrem a skládejte do vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček nebo jiné pečicí nádoby.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25 až 30 minut, dokud chleba nezíská zlatavou barvu a sýr se nerozteče.
Po upečení nechte chleba chvilku odpočinout, pak ho můžete podávat.

Tipy:
Přidáním různých druhů sýrů můžete změnit chuť bochníku. Experimentujte s kombinacemi jako je mozzarella s parmazánem nebo směsí modrých sýrů pro intenzivnější chuť.
Pro extra křupavost a chuť můžete do těsta přidat semínka, jako jsou sezamová semínka, slunečnicová semínka nebo dokonce mák.
Aby byl chleba ještě aromatickější, můžete do máslové směsi přidat i trochu sušeného chilli.

S tímto chlebem rozhodně uděláte dojem na jakékoliv návštěvě nebo party, kde ho servírujete.