Třešňovo-čokoládové muffiny recept


Třešňovo-čokoládové muffiny recept.

Ingredience pro třešňovo-čokoládové muffiny:
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sody bikarbony
- 200 g cukru
- 1 velké vejce
- 80 ml rostlinného oleje
- 250 ml mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 g čerstvých nebo mražených třešní, pokrájených na poloviny a zbavených pecky
- 100 g tmavé čokolády, nasekané na malé kousky

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na muffiny, kterou vyložíte papírovými košíčky.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu a cukr.
3. V jiné míse promíchejte vejce, rostlinný olej, mléko a vanilkový extrakt.
4. Tekutou směs přidejte do suché směsi a míchejte jen do spojení. Důležité je nesnažit se směs zbytečně hladit.
5. Nakonec opatrně vmíchejte nasekané třešně a čokoládu.
6. Těsto rozdělte do připravených košíčků, naplňte je zhruba do 3/4.
7. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, nebo dokud nejsou muffiny pevné na dotek a špejle vložená do středu muffinu vyjde čistá.
8. Nechte muffiny vychladnout na mřížce.

Tipy:
- Pokud používáte mražené třešně, není nutné je před přidáním do těsta rozmrazovat.
- Pro extra čokoládový zážitek můžete do těsta přidat čokoládové kapky místo nasekané čokolády.
- Aby se třešně a čokoláda nesedly na dno muffinu během pečení, můžete je lehce obalit v mouce před přidáním do těsta.
- Pro ještě vláčnější texturu muffinů můžete část hladké mouky nahradit moukou celozrnnou.