Třešňové řezy recept


Třešňové řezy recept.

**Ingredience:**

- 500 g třešní (mohou být i zmrazené)
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla (změklého)
- 150 g cukru
- 4 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- moučkový cukr na posypání

**Recept:**

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Vymažte máslem a vysypte moukou formu na pečení.
2. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva.
3. V další míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce, přičemž každé dobře zapracujte.
4. Do směsi s máslem postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a míchejte do hladka.
5. Nakonec opatrně vmíchejte očištěné a na poloviny rozkrojené třešně.
6. Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 30-35 minut nebo dokud není povrch zlatavý a test na špejli vyjde čistý.
7. Po upečení nechte koláč vychladnout, poté ho posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na řezy.

**Tipy:**

- Pokud používáte zmrazené třešně, nechte je před použitím dobře odkapat, aby těsto nebylo příliš mokré.
- Pro extra křupavou kůrčičku můžete před pečením posypat povrch těsta trochou krupicového cukru.
- Pro bohatší chuť můžete do těsta přidat lžíci rumu nebo citronovou kůru.
- Tento koláč je vynikající jak teplý, tak studený. Servírovat můžete s šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou pro ještě lepší zážitek.