Třešňové lívanečky recept


Třešňové lívanečky recept.

Ingredience pro třešňové lívanečky zahrnují mouku, mléko, vejce, cukr, kypřicí prášek, sůl, třešně a máslo na smažení.

Nejprve si připravte těsto: Do velké mísy prosejte mouku a kypřicí prášek. Přidejte špetku soli a cukr. Vejce rozšlehejte v jiné míse a přilijte mléko. Směs vlijte do suchých ingrediencí a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec přimíchejte odpeckované a na čtvrtiny nebo poloviny nakrájené třešně.

Pánev rozehřejte na střední teplotu a přidejte trochu másla. Jakmile je máslo rozpuštěné a horké, pomocí naběračky vkládejte těsto na pánev. Pečte, dokud lívanečky nebudou zlatavé a na povrchu se objeví bublinky, poté je otočte a dopečte z druhé strany.

Třešňové lívanečky jsou nejlepší podávané teplé. Můžete je posypat moučkovým cukrem nebo podávat s třešňovou omáčkou nebo šlehačkou.

Tip: Pro ještě chutnější lívanečky můžete do těsta přidat trochu vanilkového extraktu nebo citronové kůry, které skvěle doplní chuť třešní. Pokud máte rádi křupavější texturu, přidejte do těsta trochu rozdrcených třešňových kamenů.