Třešňové knedlíky recept


Třešňové knedlíky recept.

Recept na třešňové knedlíky je klasickým létem obloženým pokrmem, který mnozí z nás milují jak pro jeho chuť, tak pro vzpomínky na dětství, které s ním mnoho z nás sdílí. Tyto knedlíky můžete podávat jako hlavní jídlo nebo sladký dezert. Níže najdete seznam ingrediencí, postup přípravy a několik tipů pro dokonalý výsledek.

Ingredience
500 g hladké mouky
200 ml mléka
1 vejce
špetka soli
30 g cukru
40 g másla
500 g třešní (nejlépe čerstvých, ale mohou být i z kompotu)
trochu moučkového cukru na posypání
strouhanka na posypání
máslo pro vymazání

Recept
1. V míse smíchejte mouku, sůl a cukr.
2. Přidejte vejce, mléko a rozpuštěné máslo. Vypracujte hladké těsto, které necháte asi 30 minut odpočinout.
3. Mezitím si připravte třešně. Pokud používáte čerstvé, vykostěte je. Pokud jsou třešně z kompotu, nechte je dobře odkapat.
4. Rozdělte těsto na menší kousky a každý kousek vyválejte do kruhového tvaru.
5. Do středu každého kruhu vložte několik třešní.
6. Knedlíky uzavřete tak, že těsto přehnete přes třešně a pečlivě kraje stlačíte, aby třešně zůstaly uvnitř.
7. Ve velkém hrnci přiveďte k vření dostatek vody a opatrně do ní vkládejte knedlíky. Vařte asi 8 až 10 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch.
8. Mezitím na pánvi rozpusťte trochu másla a přidejte strouhanku. Zpěňte a nechte lehce zezlátnout.
9. Uvařené knedlíky pomocí děrované naběračky vyjměte z vody, okapejte a obalte ve strouhankové směsi.
10. Hotové knedlíky posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Tipy pro dokonalý výsledek
Ujistěte se, že těsto je dostatečně pevné a nelepí se. Pokud je příliš měkké, přidejte trochu mouky.
Třešně můžete předem namočit do rumu pro extra chuť.
Podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo smetanou pro ještě lepší chuťový zážitek.
Používejte čerstvé třešně pro nejlepší chuť, ale v sezóně mimo třešně můžete použít i zmrazené nebo třešně z kompotu.