Treska zadělávaná recept


Treska zadělávaná recept.

Ingredience

Pro přípravu tresky zadělávané budete potřebovat následující suroviny:
- 500 g filetů z tresky
- 3 lžíce oleje
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 300 ml mléka
- 1 bobkový list
- Citronová šťáva
- Petrželka na ozdobu

Recept

1. Tresku omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete dle chuti.
2. Na pánvi rozehřejte olej a na mírném ohni restujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte jemně nasekaný česnek a restujte další 1 minutu.
3. Přisypete mouku a za stálého míchání vytvořte jíšku. Postupně přilévejte mléko a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte bobkový list.
4. Do omáčky vložte kousky tresky a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Treska by měla být měkká a omáčka krémová.
5. Nakonec dochuťte citronovou šťávou a případně dosolte nebo opepřete.
6. Před podáváním posypte jídlo nasekanou petrželkou.

Tipy

- Pro ještě krémovější omáčku můžete použít místo části mléka smetanu.
- Pokud máte rádi pikantnější variantu, můžete do omáčky přidat trochu mleté papriky nebo chilli.
- Tresku zadělávanou můžete podávat s vařenými brambory nebo rýží, které dobře pasují k jemné chuti ryby a krémové omáčce.
- Nezapomeňte, že rybu není potřeba dlouho vařit, aby zůstala šťavnatá. Věnujte pozornost, abyste tresku nevařili příliš dlouho.
- Experimentujte s bylinkami podle vaší chuti. Kromě petrželky můžete použít také kopřivy nebo pažitku pro jiný nádech chuti.