Třená velká bábovka recept


Třená velká bábovka recept.

Ingredience na třenou velkou bábovku:

250 gramů másla
200 gramů cukru krupice
1 vanilkový cukr
5 vajec
350 gramů polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 ml mléka
cukr moučka na posypání

Recept:

1. Máslu nechte dosáhnout pokojové teploty, aby se s ním lépe pracovalo.
2. Ve velké míse utřete máslo s cukrem krupice a vanilkovým cukrem do pěny.
3. Postupně přidávejte vajíčka, každé dobře vmíchejte do směsi.
4. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
5. Suchou směs střídavě s mlékem vmíchávejte do máslu a vytvořte hladké těsto.
6. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
7. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Čas pečení se může lišit v závislosti na typu trouby, proto kontrolujte špejlí, zda je bábovka upečená.
8. Po upečení nechte bábovku vychladnout, vyklopte z formy a posypte cukrem moučkou.

Tipy:

1. Můžete přidat kůru z jednoho citronu nebo pomeranče pro jemnou citrusovou chuť.
2. Pro bohatší chuť můžete přidat do těsta hrst rozinek nebo nasekaných ořechů.
3. Bábovku můžete také polevit čokoládovou nebo citronovou polevou.
4. Ujistěte se, že všechny ingredience jsou v pokojové teplotě, aby se lépe spojily a těsto bylo správně nadýchané.