Třená bábovka citronová recept


Třená bábovka citronová recept.

Ingredience:

- 250 g másla
- 250 g cukru krupice
- 4 vejce
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- Šťáva a kůra z 1 velkého citronu
- Moučkový cukr na posypání

Recept:

Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. V míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce, po jednom, a za stálého šlehání čekáme, dokud se jedno vejce úplně nezapracuje, než přidáme další.

Do směsi přidejte šťávu a kůru z citronu a důkladně promíchejte. Pomalu přisypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto vlijte do připravené formy na bábovku.

Pečte v předehřáté troubě asi 45-50 minut nebo dokud nezíská zlatavou barvu a špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Na závěr bábovku pocukrujte moučkovým cukrem.

Tipy:

- Přidání citronové kůry dodá bábovce krásnou aromu a svěžest. Nezapomeňte ale použít nejlépe bio citrony, které nejsou ošetřené pesticidy.
- Pokud chcete bábovku ještě více citronovou, můžete připravit citronovou polevu z moučkového cukru a citronové šťávy a touto polevou bábovku po vychladnutí potřít.
- Bábovka je nejlepší druhý den, kdy se chutě krásně propojí a těsto ještě více změkne.
- Skladujte ji v uzavřené nádobě, aby zůstala vláčná.