Toulec Uherského Grófa recept


Toulec Uherského Grófa recept.

Toulec Uherského Grófa je tradiční maďarské jídlo, které kombinuje bohaté chutě a je známé svou jedinečnou směsí koření a ingrediencí. Tento recept je skvělým příkladem maďarské kulinářské tradice a jistě osloví každého, kdo má rád pikantní a výrazná jídla.

Ingredience:
- 500 g hovězího masa (nejlépe plec nebo zadní)
- 2 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 200 g rajčatového protlaku
- 2 velké papriky (nejlépe žlutá a červená)
- 300 g brambor
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce majoránky
- 500 ml vody nebo hovězího vývaru

Recept:
1. Maso nakrájejte na kostky a osolte ho. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte.
2. V hrnci zahřejte olej a osmažte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek, sladkou papriku a kmín. Restujte asi jednu minutu, aby se uvolnily chutě koření.
3. Přidejte nakrájené maso a opečte ho ze všech stran dohněda. Poté přilijte vodu nebo vývar a přidejte rajčatový protlak. Promíchejte a přiklopte hrnec. Vařte na mírném ohni přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
4. Mezitím papriky a brambory očistěte a nakrájejte na kostky. Přidejte je do hrnce a vařte dalších 30 minut, nebo dokud brambory nebudou měkké.
5. Ochutnejte a dle potřeby přidejte sůl, pepř a majoránku. Vařte ještě několik minut, aby se chutě spojily.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat trochu chilli papričky nebo feferonky.
- Toulec Uherského Grófa se tradičně podává s chlebem nebo knedlíky.
- Pokud máte rádi bohatší omáčky, můžete směs před podáváním zjemnit lžící kysané smetany.
- Toto jídlo je ještě chutnější druhý den, kdy se chutě dokonale propojí.

Tento recept na Toulec Uherského Grófa je výbornou volbou pro každého, kdo chce ochutnat pravou maďarskou kuchyni a užít si syté, bohatě kořeněné jídlo.