Tortilla s kuřecím masem a zeleninou recept.
Ingredience:
kuřecí prsa
tortilly
zelí
mrkev
okurka
rajčata
červená cibule
česnek
koriandr
sýr
sůl
pepř
olivový olej
limetka
majonéza
chilli omáčka
Recept:
Začněte tím, že kuřecí prsa omyjete, osušíte a nakrájíte na tenké proužky. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a proužky kuřecího masa na něm opečte dozlatova. Mezitím si připravte zeleninu. Zelí, mrkev a okurku nakrájejte na tenké proužky, rajčata na malé kousky a červenou cibuli na tenká kolečka. Česnek nasekejte nadrobno.
V malé misce smíchejte majonézu s trochou chilli omáčky, čerstvou šťávou z limetky a nasekaným koriandrem. Tuto směs ochuťte podle chuti solí a pepřem.
Na tortilly rozložte směs ochucené majonézy, pak vrstvu zeleniny a na ni opečené kuřecí maso. Posypte nastrouhaným sýrem a případně ještě trochu koriandru.
Tortilly zrolujte a podávejte buď teplé nebo chladné.
Tipy:
Pokud máte rádi pikantnější, můžete do majonézové směsi přidat více chilli omáčky.
Pro svěžest můžete do směsi přidat i trochu nastrouhaného limetkového kůru.
Pokud chcete tortillu učinit zdravější, použijte celozrnné tortilly.
Pro extra křupavost můžete kuřecí prsa před smažením obalit v troše kukuřičného škrobu.
Tortillu můžete doplnit také avokádem nebo čerstvým špenátem pro další nutriční hodnoty.
Občas je dobré maso marinovat například v olivovém oleji s česnekem a limetkou pro intenzivnější chuť.