Tortellini salát recept.
Ingredience:
- 500 g balení tortellini (s libovolnou náplní)
- 200 g cherry rajčátek, rozpůlených
- 1 malá červená cibule, tenké plátky
- 1 svazek čerstvé bazalky, nasekané
- 150 g čerstvého špenátu
- 100 g černých oliv, bez pecek
- 200 g mozzarelly, nakrájené na kostičky
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balsamikového octa
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Recept:
1. Uvařte tortellini podle návodu na obalu. Ideálně je uvařte al dente, aby nebyly příliš měkké. Po uvaření je slijte a nechte vychladnout.
2. Ve velké míse smíchejte ochlazené tortellini, rozpůlená cherry rajčátka, plátky červené cibule, nasekanou bazalku, čerstvý špenát, olivy a kostičky mozzarelly.
3. V malé misce whisk together olive oil and balsamic vinegar to create the dressing. Ochutnejte solí a pepřem.
4. Zálivku rovnoměrně rozprostřete nad salát a jemně promíchejte, abyste zajistili, že jsou všechny ingredience rovnoměrně pokryté.
5. Nechte salát odpočinout v lednici alespoň 30 minut před podáváním, aby se chutě mohly spojit.
Tipy:
- Pro extra chuť můžete přidat trochu česneku nebo sušené italské bylinky do zálivky.
- Pokud preferujete více zeleniny, můžete přidat nakrájenou papriku nebo kousky umělého artyčoku.
- Tento salát se skvěle hodí jako příloha na grilování nebo jako hlavní jídlo s přidáním grilovaného kuřecího masa nebo krevet pro dodatečný protein.
- Pro veganskou verzi použijte veganskou mozzarellu a zkontrolujte, zda jsou tortellini bez živočišných produktů.