Topinková pomazánka z paštiky recept


Topinková pomazánka z paštiky recept.

Ingredience:
- 200 g paštiky dle výběru
- 50 g másla
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce majonézy
- sůl a pepř dle chuti
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka nebo pažitka)

Recept:
1. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na co nejjemnější kousky.
2. V míse smíchejte paštiku a měkké máslo. Dobře promíchejte, dokud směs není hladká.
3. Přidejte nasekanou cibuli, česnek, majonézu a worcesterskou omáčku. Důkladně promíchejte.
4. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř. Směs by měla být chuťově vyvážená.
5. Pomazánku dejte do chladničky alespoň na 1 hodinu, aby se chutě propojily.
6. Před podáváním ozdobte čerstvými bylinkami. Podávejte s opečenými krajíčky chleba nebo topinkami.

Tipy:
- Pro pikantnější variantu můžete přidat trochu chilli papričky nebo kapku tabasca.
- Tato pomazánka je vynikající nejen na topinky, ale i jako dip k zelenině nebo jako náplň do obložených baget.
- Pokud preferujete hladší texturu, můžete celou směs rozmixovat ponorným mixérem.
- Pro zdravější variantu můžete použít light majonézu nebo ji částečně nahradit bílým jogurtem.
- Experimentujte s různými druhy paštiky pro odlišné chuťové variace.