Tiramisu řez recept.
Tiramisu řez je lahodný italský dezert, který se snadno připravuje a je vždycky velkým hitem. Tento recept vám pomůže vykouzlit dokonalý tiramisu řez, který oslní na jakékoli oslavě nebo rodinném setkání.
**Ingredience:**
- 500 g mascarpone
- 3 vejce
- 100 g cukru moučka
- 1 balení piškotů
- Silná káva (asi 200 ml)
- Kakao na posypání
- Amaretto nebo jiný kávový likér (volitelné)
**Recept:**
1. Nejdříve si připravte silnou kávu, ideálně espressa, a nechejte ji vychladnout. Přidejte do ní trochu amaretta nebo jiného kávového likéru pro zvýraznění chuti, pokud používáte.
2. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé, nadýchané směsi. Přidejte mascarpone a důkladně promíchejte.
3. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do mascarpone směsi.
4. Piškoty rychle namočte do vychladlé kávy. Dávejte pozor, aby se příliš nenamočily a nerozpadly.
5. Na dno formy na pečení vyložte vrstvu namočených piškotů.
6. Na piškoty rovnoměrně nanesete polovinu krému z mascarpone.
7. Přidejte druhou vrstvu namočených piškotů a zakončete zbylým krémem.
8. Dezert nechte v chladničce alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc, chladnout a tuhnout.
9. Před podáváním posypte povrch kakaem pro dokonalý závěr.
**Tipy:**
- Místo amaretta můžete použít rum nebo brandy, pokud dáváte přednost jinému alkoholu.
- Pro bezpečnější verzi celého receptu můžete použít pasterizovaná vejce.
- Pokud máte raději silnější kávovou chuť, můžete do kávy přidat více likéru nebo použít silnější kávu.
- Pro extra dekoraci můžete před podáváním přidat na tiramisu kousky čokolády nebo čerstvé ovoce.
- Ujistěte se, že tiramisu necháte před podáváním dostatečně dlouho v chladničce, aby krém dobře ztuhl a bylo jej možné snadno krájet.
Tímto receptem a tipy si můžete užívat dokonalých kousků tiramisu řezu kdykoliv budete chtít. Užijte si jejich přípravu i degustaci!