Tilápie pečená v petrželové nádivce recept


Tilápie pečená v petrželové nádivce recept.

Ingredience:
- 4 filety tilápie
- 1 svazek čerstvé petržele, nasekané
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 citron, na plátky
- 1 malá cibule, jemně nasekaná

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
2. V malé misce smíchejte nasekanou petržel, česnek, cibuli a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti.
3. Filety tilápie opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Položte filety na pečicí papír na plech.
4. Rozložte petrželovou nádivku rovnoměrně na každý filet.
5. Poklaďte filety plátky citronu.
6. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, nebo dokud ryba není upečená a snadno se rozděluje vidličkou.

Tipy:
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do nádivky trochu červené papriky či chilli vloček.
- Pro ještě vláčnější maso můžete tilápii před pečením obalit ještě v alobalu, což pomůže udržet vlhkost a chutě uvnitř.
- K pečené tilápii se skvěle hodí lehký salát nebo pečené zeleninové mixy, například cuketa, mrkev, a sladké brambory.
- Nezapomeňte testovat rybu před koncem pečení, každá trouba peče trochu jinak a doba pečení se může lišit.
- Pro zvýraznění chutí můžete před servírováním pokapat rybu ještě čerstvou citronovou šťávou.