Thajské žluté zeleninové kari recept.
Ingredience:
maličká cuketa
mrkev
červená paprika
žlutá paprika
zelená fazolka
brokolice
kokosové mléko
thajská žlutá kari pasta
česnek
čerstvý zázvor
sojová omáčka
limetková šťáva
hnědý cukr
čerstvá koriandr pro ozdobu
rýže jako příloha
Recept:
Začněte tím, že si připravíte zeleninu, kterou omyjete a nakrájíte na menší kousky. Na středně velké pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor, smažte dozlatova. Poté přidejte thajskou žlutou kari pastu a chvíli smažte, aby se uvolnily aromata. Následně přidáte všechnu nakrájenou zeleninu a promícháte, aby se zelenina obalila kari pastou.
Na zeleninu nalijte kokosové mléko, přidejte trochu sojové omáčky, hnědý cukr a limetkovou šťávu. Vše důkladně promíchejte a nechte na mírném ohni vařit, dokud zelenina nezměkne, ale zůstane křupavá. Během vaření můžete přidat trochu vody, pokud by bylo kari příliš husté.
Mezitím si uvařte rýži podle návodu na obalu. Hotové kari podávejte s rýží a posypte čerstvým koriandrem.
Tipy:
Místo cukety, mrkve a paprik můžete použít jakoukoliv jinou zeleninu podle vaší chuti nebo aktuální sezony.
Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte více kari pasty nebo trochu chilli.
Pro zvýraznění chuti můžete přidat i trochu rybí omáčky.