Těstoviny se žampiony recept


Těstoviny se žampiony recept.

Těstoviny se žampiony jsou jednoduché, rychlé a výživné jídlo, které si zamiluje každý milovník houbových pokrmů. Pro přípravu tohoto receptu budete potřebovat následující ingredience:

- 400 g těstovin podle vaší volby
- 250 g žampionů
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvé bylinky na ozdobu, například petržel nebo bazalka

Postup přípravy:

1. Nejprve si připravíme těstoviny dle návodu na obalu. Většinou je vaříme v osolené vodě do al dente, a poté scedíme.

2. Zatímco se těstoviny vaří, na olivovém oleji na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a necháme je krátce restovat, dokud nezměknou.

3. K žampionům přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a vše společně chvíli restujeme.

4. Poté přilijeme smetanu, promícháme a necháme na mírném ohni zhoustnout. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji ředit malým množstvím vody nebo vývarem.

5. Hotové těstoviny vmícháme do omáčky a důkladně promícháme, aby se těstoviny rovnoměrně obalily omáčkou.

6. Těstoviny se žampiony servírujeme teplé, ozdobené čerstvými bylinkami.

Tipy pro dokonalé těstoviny se žampiony:

- Pro intenzivnější chuť můžete použít kombinaci různých druhů hub, například hlívy, shiitake nebo oyster (ucho jedlé).
- Přidáním sušených rajčat nebo oliv získá pokrm ještě zajímavější chuťový rozměr.
- Pro veganskou variantu můžete smetanu nahradit rostlinnou smetanou a přidat trochu nutričního droždí pro bohatší chuť.
- Pokud máte rádi syrové pokrmy, přidejte na konci vaření několik kousků vašeho oblíbeného tvrdého sýra a nechte jej rozpustit v teplé omáčce.

Užijte si své těstoviny se žampiony jako hlavní chod k obědu či večeři!