Těstoviny se sušenými rajčaty recept.
Těstoviny se sušenými rajčaty jsou jednoduché na přípravu, chutné a ideální pro rychlý oběd nebo večeři.
**Ingredience**
- 250 g těstovin (například penne nebo farfalle)
- 100 g sušených rajčat v oleji
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 100 ml smetany na vaření
- 50 g parmazánu
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- čerstvá bazalka nebo petrželka na ozdobu
- olivový olej
**Recept**
1. Těstoviny uvaříme podle návodu na balení v osolené vodě do al dente. Poté je sceďte, ale uchovávejte asi šálek vody, v níž se těstoviny vařily.
2. Mezitím na pánvi na středním ohni rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a lisovaný česnek. Restujte, dokud směs nezměkne a nezačne vonět.
3. Přidejte na proužky nakrájená sušená rajčata a krátce restujte.
4. Do pánve přilijte smetanu a promíchejte. Nechte směs pár minut povařit, aby se chutě spojily. Můžete přidat trochu vody z těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
5. Poté vmíchejte nastrouhaný parmazán a důkladně promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezíská krémovou konzistenci.
6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
7. Přidejte uvařené těstoviny do pánve s omáčkou a důkladně promíchejte, aby se těstoviny dobře obalily omáčkou.
8. Na talíře naservírujte těstoviny, ozdobte čerstvou bazalkou nebo petrželkou a podávejte.
**Tipy**
- Pro extra vrstvu chuti můžete přidat do omáčky trochu chilli vloček pro pikantní nádech.
- Lze přidat i další zeleninu jako jsou olivy, kapary nebo pečené papriky pro zvýšení nutriční hodnoty a komplexnosti chutí.
- Pokud si přejete recept zveganit, použijte rostlinnou smetanu a veganský parmazán.
- Pokud máte rádi hrubší texturu omáčky, můžete část sušených rajčat nasekat a část nechat v celku.