Těstoviny se sušeným ovocem recept


Těstoviny se sušeným ovocem recept.

Ingredience pro těstoviny se sušeným ovocem:

- 400 g těstovin (ideálně penne nebo farfalle)
- 100 g sušených švestek
- 100 g sušených meruněk
- 100 g rozinek
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 ml bílého vína
- 150 ml smetany na vaření
- olivový olej
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka nebo bazalka)

Recept:

1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě do al dente. Po uvaření je sceďte, ale zachovejte trochu vody z vaření.
2. Mezitím na středně silném ohni rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout.
3. Přidejte prolisovaný česnek a krátce osmažte, jen aby se uvolnila jeho aroma.
4. Do pánve přidejte sušené ovoce (švestky, meruňky a rozinky). Promíchejte a nechte zhruba 3 minuty zahřívat.
5. Zalijte směs bílým vínem a nechte alkohol zhruba 2 minuty vyvařit.
6. Následně přilijte smetanu, promíchejte a nechte omáčku na mírném ohni asi 5 minut zhoustnout. Případně můžete přidat trochu vody z vaření těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
7. Nakonec vmíchejte uvařené těstoviny do omáčky, dobře promíchejte a nechte vše prohřát.
8. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
9. Podávejte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami.

Tipy:

- Pokud máte rádi pikantnější chutě, můžete přidat do omáčky trochu chilli vloček.
- Toto jídlo se skvěle hodí i jako zbytkové, takže pokud vám něco zůstane, můžete si ho užít i následující den.
- Pro extra křupavou texturu můžete těstoviny před podáváním zlehka opečít na pánvi na troše olivového oleje.
- Tento recept můžete snadno upravit podle toho, co máte rádi nebo co potřebujete spotřebovat. Experimentujte s různými typy sušeného ovoce nebo dokonce přidejte ořechy pro víc textury a výživové hodnoty.